Novice

06.09.2021

Volvo Cars bo z uporabo podatkov iz avtomobilov strank v realnem času postavljal nove varnostne standarde

Naslednja generacija avtomobilov Volvo naj bi bila najvarnejša v podjetju doslej, in sicer zahvaljujoč vrhunski programski in strojni ravni, skupaj z neprestanimi in hitrejšimi izboljšavami varnostnih funkcij s pomočjo podatkov v realnem času.

Volvo Cars je vedno uporabljal podatkovni pristop k varnosti, pri čemer uporablja prometne podatke iz resničnih situacij za razvoj novih varnostnih tehnologij in da še dodatno izboljša varnost svojih avtomobilov. Za svojo naslednjo generacijo avtomobilov se Volvo Cars zdaj osredotoča na obdelavo podatkov iz avtomobilov strank v realnem času, če se bodo stranke za to odločile in pomagale podjetju Volvo Cars, da še izboljša varnost svojih avtomobilov.
 
Ker strankam omogoča, da se odločijo in na tak način sodelujejo pri izboljševanju ravni varnosti in prometne varnosti, lahko Volvo Cars svoje avtomobile neprestano in veliko hitreje izboljšuje ter prav tako nenehno izboljšuje stopnjo varnosti. Ti podatki bi vključevali neprekinjene vnose podatkov senzorjev, kot je LiDAR z visoko ločljivostjo, ki ga dobavlja tehnološko podjetje Luminar, o okolici avtomobila.
 
Inženirji Volvo Cars bi lahko hitreje potrdili in preverili funkcije avtomatiziranega pogona (AD), da bi spodbudili varno uvajanje tehnologije AD. Zahvaljujoč podatkom, pridobljenih z milijoni prevoženih kilometrov na deset tisoče voznikov vozil Volvo po vsem svetu, bi lahko inženirji veliko hitreje potrdili funkcije AD za določene geografske lokacije kot z omejenim številom avtomobilov na testni stezi. 
 
Preverjene posodobitve obstoječih sistemov in nove funkcije je mogoče hitro uvesti z neposrednimi posodobitvami, s čimer se korak za korakom povečuje varnost avtomobilov Volvo. Prvi avtomobil, ki je izkoristil ta novi pristop k razvoju varnosti, je popolnoma električni naslednik vodilnega modela SUV Volvo Cars XC90.
 
"S pomočjo resničnih podatkov lahko pospešimo naše razvojne procese in postopke, ki bi sicer trajali leta, skrajšamo na nekaj dni," je povedal Ödgärd Andersson, izvršni direktor podjetja Zenseact, podružnici za avtomatizirano vožnjo podjetja Volvo Cars. "Ker zbiranje podatkov v realnem času ustvari veliko več podatkov, lahko ustvarimo boljše in kakovostnejše nabore podatkov, ki nam omogočajo boljše in hitrejše odločitve o prihodnjem napredku na področju varnosti.  Naredili smo velik korak, da bi povečali varnost v naših avtomobilih in okoli njih."
 
Da bosta lahko obdelali podatke o prometu v realnem času, ki se bodo zbirali, podjetji Volvo Cars in Zenseact vlagata v podatkovno tovarno, ki bo v naslednjih nekaj letih vsebovala več kot 200 PiB (225 milijonov gigabajtov) podatkov. Z uporabo zmogljivosti umetne inteligence (AI) lahko podatke obdelamo v rekordnem času. Stranke bodo lahko same izbrale, ali se o njih zbirajo ti podatki, vsi zbrani podatki pa bodo združeni z ustreznimi zaščitnimi ukrepi, ki bodo zagotavljali zasebnost strank.
 
"Varnost je del naše dediščine in hrbtenice našega podjetja, vendar je programska oprema ključni del naše sodobne DNK," je povedal Mats Moberg, vodja raziskav in razvoja pri podjetju Volvo Cars. "Medtem ko še naprej nadgrajujemo 50-letno strokovno znanje in izkušnje vodilne skupine za raziskovanje nesreč podjetja Volvo Cars, lahko zdaj uporabimo tudi umetno inteligenco kot novo raziskovalno skupino za navidezne nesreče."
 
Uporaba podatkov v realnem času je del dolgoročne vizije podjetja Volvo Cars za prihodnost, kjer trkov preprosto ni več, tako da svoje avtomobile opremi z nekaterimi najboljšimi in naprednimi senzorji, ki nenehno izboljšujejo varnost in avtomatizirane pogonske sisteme.
 
Prihajajoči popolnoma električni vodilni SUV podjetja Volvo Cars bo imel serijsko vgrajeno varnostno tehnologijo, ki je vodilna v tej panogi in bo podjetju pomagala rešiti še več življenj, saj postavlja nov standard avtomobilske varnosti. V okviru standardne opreme bo na voljo z najsodobnejšimi senzorji, vključno s senzorjem LiDAR, ki ga je razvilo podjetje Luminar, in računalnikom za avtomatizirano vožnjo, ki ga poganja sistem na čipu NVIDIA DRIVE Orin™.
 
Z združitvijo te najsodobnejše strojne opreme s programsko opremo podjetij Volvo Cars, Zenseact in Luminar za naslednjo generacijo dobro uveljavljene tehnologije za preprečevanje trkov podjetje Volvo Cars pričakuje, da bo novi varnostni paket zmanjšal število smrtnih žrtev in nesreč po vsem svetu. 
 
Sčasoma se bo avtomobil izboljšal ter bo opremljen s strojno in programsko zmogljivostjo, da bo lahko avtomobil sam prevzel vožnjo, če se voznik po večkratnih opozorilih v življenjsko nevarnih situacijah ne bo odzval. Medtem ko bo torej vozniku vedno ostal popolni nadzor, ga lahko avtomobil in njegova varnostna tehnologija podpirata in poskrbita zanj kot dodaten par oči in možganov.
 

 ------------------------------------------------------------


Volvo Car Group v letu 2020
V poslovnem letu 2020 je Volvo Car Group zabeležil dobiček iz poslovanja v višini 8.5 BSEK (14.3 BSEK v letu 2019). Prihodki v tem obdobju so znašali 262.8 BSEK (274.1 BSEK). V celotnem letu 2020 je svetovna prodaja dosegla 661.713 (705.452) avtomobilov, kar je 6,2 odstotka manj kot v letu 2019.
 
O Volvo Car Group
Volvo Cars je bil ustanovljen leta 1927. Danes je ena najbolj znanih in uglednih blagovnih znamk na svetu s prodajo 661.713 avtomobilov v letu 2020 v približno 100 državah. Volvo Cars je od leta 2010 v lasti kitajskega holdinga Zhejiang Geely Holding.
 
Od decembra 2020 naprej je Volvo Cars v povprečju zaposloval približno 40.000 (41.500) delavcev, zaposlenih za polni delovni čas. Sedež podjetja Volvo Cars, razvoj izdelkov, trženje in administracija se v glavnem nahajajo v Göteborgu na Švedskem. Sedež podjetja Volvo Cars za azijsko-pacifiško regijo se nahaja v Šanghaju. Glavne tovarne za proizvodnjo avtomobilov podjetja se nahajajo v Göteborgu (Švedska), Gentu (Belgija), Južni Karolini (ZDA), Chengduju in Daqingu (Kitajska), medtem ko se motorji izdelujejo v Skövdeju (Švedska) in Zhangjiakou (Kitajska), komponente karoserije pa v Olofströmu (Švedska).
 
V skladu s svojim novim poslanstvom podjetja želi Volvo Cars strankam zagotoviti svobodo gibanja na oseben, trajnosten in varen način. To poslanstvo se odraža v številnih poslovnih ambicijah: na primer, do sredine tega desetletja želi, da bodo polovico njegove svetovne prodaje predstavljala povsem električna vozila, in vzpostaviti pet milijonov neposrednega poslovanja s potrošniki. Volvo Cars je prav tako zavezan nenehnemu zmanjševanju emisij ogljika s ciljem, da bi do leta 2040 postal podnebno nevtralno podjetje.
 

Povprečna poraba goriva: 4,4 – 8,3 l/100 km. Emisije CO2: 117 - 192 g/km. Emisijska stopnja: EURO 6d-TEMP-ISC. Emisije NOx: 0,0137 - 0,0671 g/km. Vrednost specifične emisije trdnih delcev pri dizelskih motorjih: 0,00011 - 0,00078 g/km, število delcev: 0,08 E+11 – 5,41 E+11. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Cene ne vsebujejo stroška kovinske barve in priprave vozila. Za tipkarske napake ne odgovarjamo. Slike so simbolične. Več informacij o ponudbi pri pooblaščenem Volvo prodajnem zastopniku. MAXX AUTO d.o.o., Leskoškova 2, 1000 Ljubljana

Volvo in piškotki

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije. Več o piškotkih.

Sprejmem